Ptice koje donose sreću i berićet u svaku kuću: Jelenko sa Golije ima neobične i nepozvane goste

One su simboli sreće i prvi vesnici proleća. Iako biraju toplije krajeve već 15 godina laste se vraćaju u planinsko selo Medovine koje se nalazi na samoj granici između Ivanjice i Sjenice. Domaćinstvo porodice Pešić bogatije je za nezvane, ali izuzetno posebne i drage goste. "Laste su u blizini naše kuće napravile gnezda na dva, tri mesta i sada se bore za prevlast na našem imanju. Kako bi ostale, ja sam im pomogao da u štali iznad grede naprave svoje utočište. Sa početkom leta, one se legu i dobijamo mladunce koji nedugo brzo odlete iz gnezda, ali se kasnije uvek vrate", kazao je za RINU, Jelenko Pešić iz ovog udaljenog ivanjičkog sela

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Preporuka